PSE ALLAHU E FSHEHU KOHËN E VDEKJES?!

PSE ALLAHU E FSHEHU KOHËN E VDEKJES?! Allahu thotë: Agonia e vdekjes do ta sjellë të vërtetën (e jetës tjetër): ja, kjo është ajo së cilës përpiqeshe ti ikje.” (Kaf: 19) A e ke menduar ndonjëherë, se ku qëndron urtësia e Allahut nga fshehja e kohës së vdekjes? Dhe se pse nuk na është sqaruar …

Një lutje e rëndësishme që duhet ta mësojmë

Një lutje e rëndësishme që duhet ta mësojmëPërcillet se profeti Muhamed alejhi selam një herë tha: “ O Shedad bin Eus kur të shikosh njerëzit të grumbullojnë flori dhe argjend, ti grumbullo si pasurinë tënde këto fjalë: ‘ O Allah, unë të lutem Ty për: Qëndrueshmëri në fe Vendosmëri në udhëzim Të kërkoj Ty shkaqet …

MOS U MËRZIT, ALLAHU ËSHTË ME TY

MOS U MËRZIT, ALLAHU ËSHTË ME TY (1) 1. Ilaçi më i mirë për qetësimin e dhembjeve: “Prandaj, përgëzoji të duruarit”. Bekare 155. 2. Nuk e qetëson zemrën e lodhur asgjë më shumë se dëgjimi i fjalëve të Allahut: “Ti nuk e di se pas kësaj Allahu mund të sjellë ndonjë rrethanë tjetër”. Talak 1. …

Si të largosh urrejtjen dhe zilinë nga zemra

Nga një shok i Profetit (sal-lAllahu alejhi ue sel-lm) përcillet se i Dërguari i Allahut (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) ka thënë:“A t’ju tregoj për atë që e largon uehar-in (urrejtja/zilia) nga zemra: agjërimi i tre ditëve të çdo muaji.”(Nesāiu nr. 2385 dhe AbduRrezzāku nr. 7867.Shejh Albani e ka vlerësuar si të vërtetë në “Sahihul-Xhami’” nr. …

Si i keshillonte Profeti alejhi selam shoket e tij?

Ndodh kur dobia e disa ilaçeve të kthehet në dëm, kur shtohet doza e tyre. Edhe këshillat i përkasin të njëjtit rang, kur i kalojnë caqet (kufijtë) shkaktojnë velje dhe mërzi, për më tepër humbasin ndjesinë (e këshillës) dhe nuk përfitohet prej saj.✍ Në dy librat e saktë (Buhari, Muslim) përcillet se Abdullah bin Mesudi i …