MOS FUT URREJTJE ME PYETJET E TUA

MOS FUT URREJTJE ME PYETJET E TUA 1. E pyeti njëra nga gratë shoqen e saj kur e lindi fëmijën: Çfarë të dhuroi burri me lindjen e fëmijës?! -I tha: Nuk më dhuroi gjë. -Sa është kjo logjike? Ti a nuk ke vlerë te burri yt? – ia kthehu ajo grua. Me ato fjalë ajo …

DHJETË HAPAT PËR TI REALIZUAR ËNDRRAT E TUA DREJT SUKSESIT

DHJETË HAPAT PËR TI REALIZUAR ËNDRRAT E TUA DREJT SUKSESIT Ekziston mundësia të ndryshojë definicioni i suksesit te çdo njeri, mirëpo prapëseprapë ai mbetet gjëja e vetme ku të gjithë e shpresojnë, pa marrë parasysh pozitave të tyre dhe bindjeve të tyre. Të suksesshmit mbeten nën shënjestrën e njerëzve dhe sytë e njerëzve gjithmonë janë …

EDHE KËTO JANË NGA BUKURIA

EDHE KËTO JANË NGA BUKURIA Bukuri: Aishja, Allahu qoftë i kënaqur prej saj, monedhat e arit i fshinte me leckë të parfumosur me misk para se ti jepte lëmoshë për të varfrit. Bukuri: Omer ibën Hatabi, Allahu qoftë i kënaqur prej tij, si lëmoshë e jepte sheqerin, ngase e donte atë tepër dhe donte ta …

MËSOJI KËTO TRI GJËRA

MËSOJI KËTO TRI GJËRA Gjithmonë rikujtoji tri gjëra: Të duash, të sakrifikosh dhe të falësh. Ki kujdes nga tri të tjera: Të tradhtosh, të mashtrosh dhe të lëndosh. Mos jeto me tre njerëz: Tradhtarin, injorantin dhe mendjemadhin. Njerëzve dhurojua tri gjëra: Dashurinë, fjalën e mirë dhe korrektësinë. Dhe kur e do një njeri, hulumto në …

SI KUROHEN TË METAT DHE MANGËSITË?

SI KUROHEN TË METAT DHE MANGËSITË? Rrëfehet për një burrë se ankohej prej të metave të shumta që i kishte. Ky burrë rrëfehet se tentoi që ato ti përmirësojë, mirëpo nuk e arriti një gjë të tillë. Ndërkohë shkoi te një dijetar i njohur për devotshmërinë dhe besimin e tij dhe iu ankua për ato …

Ja pse duhet të flini me dyert mbyllur…

Dërguari i All-llahut sal-lAll-llahu alejhi ve sel-lem na urdhëroi që t’i ruajmë pasuritë tona nga shejtani duke i mbyllur dyert, duke i mbuluar enët dhe duke përmendur emrin e All-llahut; sepse këto i mbrojnë ato prej shejtanit. Transmeton Muslimi nga Xhabir Ibni Abdull-llahu radiAll-llahu anhu se Muhammedi sal-lAll-llahu alejhi ve sel-lem tha: “Mbyllni dyert, perrmendeni …

MOS E HARRO KËTË RREGULL NË JETË

MOS E HARRO KËTË RREGULL NË JETË Nëse e do pasurinë, mos e harro llogarinë. Nëse i do vilat dhe shtëpitë, mos i harro asnjëherë varrezat. Nëse i do gjynahet dhe mëkatet, mos e harro pendimin dhe kërkimfaljen. Nëse e do ndonjë krijesë, mos e harro Krijuesin. Nëse e do dynjanë, mos e harro ahiretin. …