MOS HARRO SE…!!

MOS HARRO SE…!! – Në mendjemadhësi ka bukuri, mirëpo modestia është edhe më e bukur. – Në gënjeshtër ka shpëtim, mirëpo sinqeriteti është më shpëtues. – E kota mundet të mbetet, mirëpo e drejta mbetet përgjithmonë. – Në pasuri ka fuqi, mirëpo thjeshtësia dhe të kënaqurit me pak është thesar i cili nuk humbet. – …

KUR SHPIRTI ËSHTË I KËNAQUR

Ishte një njeri i varfër, i cili kujdesej për nënën, gruan dhe fëmijët e tij dhe njëkohësisht punonte si shërbëtor te një pasanik. Ishte i sinqertë në punën e tij dhe atë e kryente me përsosmëri. Mirëpo një ditë nga ditët mungoi në punën e tij. Kjo nuk ishte traditë tek ai. Më herët asnjëherë …

MOS FUT URREJTJE ME PYETJET E TUA

MOS FUT URREJTJE ME PYETJET E TUA 1. E pyeti njëra nga gratë shoqen e saj kur e lindi fëmijën: Çfarë të dhuroi burri me lindjen e fëmijës?! -I tha: Nuk më dhuroi gjë. -Sa është kjo logjike? Ti a nuk ke vlerë te burri yt? – ia kthehu ajo grua. Me ato fjalë ajo …

DHJETË HAPAT PËR TI REALIZUAR ËNDRRAT E TUA DREJT SUKSESIT

DHJETË HAPAT PËR TI REALIZUAR ËNDRRAT E TUA DREJT SUKSESIT Ekziston mundësia të ndryshojë definicioni i suksesit te çdo njeri, mirëpo prapëseprapë ai mbetet gjëja e vetme ku të gjithë e shpresojnë, pa marrë parasysh pozitave të tyre dhe bindjeve të tyre. Të suksesshmit mbeten nën shënjestrën e njerëzve dhe sytë e njerëzve gjithmonë janë …

EDHE KËTO JANË NGA BUKURIA

EDHE KËTO JANË NGA BUKURIA Bukuri: Aishja, Allahu qoftë i kënaqur prej saj, monedhat e arit i fshinte me leckë të parfumosur me misk para se ti jepte lëmoshë për të varfrit. Bukuri: Omer ibën Hatabi, Allahu qoftë i kënaqur prej tij, si lëmoshë e jepte sheqerin, ngase e donte atë tepër dhe donte ta …

MËSOJI KËTO TRI GJËRA

MËSOJI KËTO TRI GJËRA Gjithmonë rikujtoji tri gjëra: Të duash, të sakrifikosh dhe të falësh. Ki kujdes nga tri të tjera: Të tradhtosh, të mashtrosh dhe të lëndosh. Mos jeto me tre njerëz: Tradhtarin, injorantin dhe mendjemadhin. Njerëzve dhurojua tri gjëra: Dashurinë, fjalën e mirë dhe korrektësinë. Dhe kur e do një njeri, hulumto në …