Ja pse duhet të flini me dyert mbyllur…

Dërguari i All-llahut sal-lAll-llahu alejhi ve sel-lem na urdhëroi që t’i ruajmë pasuritë tona nga shejtani duke i mbyllur dyert, duke i mbuluar enët dhe duke përmendur emrin e All-llahut; sepse këto i mbrojnë ato prej shejtanit. Transmeton Muslimi nga Xhabir Ibni Abdull-llahu radiAll-llahu anhu se Muhammedi sal-lAll-llahu alejhi ve sel-lem tha: “Mbyllni dyert, perrmendeni …

MOS E HARRO KËTË RREGULL NË JETË

MOS E HARRO KËTË RREGULL NË JETË Nëse e do pasurinë, mos e harro llogarinë. Nëse i do vilat dhe shtëpitë, mos i harro asnjëherë varrezat. Nëse i do gjynahet dhe mëkatet, mos e harro pendimin dhe kërkimfaljen. Nëse e do ndonjë krijesë, mos e harro Krijuesin. Nëse e do dynjanë, mos e harro ahiretin. …

PSE ALLAHU E FSHEHU KOHËN E VDEKJES?!

PSE ALLAHU E FSHEHU KOHËN E VDEKJES?! Allahu thotë: Agonia e vdekjes do ta sjellë të vërtetën (e jetës tjetër): ja, kjo është ajo së cilës përpiqeshe ti ikje.” (Kaf: 19) A e ke menduar ndonjëherë, se ku qëndron urtësia e Allahut nga fshehja e kohës së vdekjes? Dhe se pse nuk na është sqaruar …

Dita e fundit në këtë botë

Israfili eshte meleku qe eshte krijuar vetem qe ti fryej Surit.Dhe qendron pran tij dhe pret urdherin e Allahut qe ti fryej Surit. I Derguari i Allahu alejhi selam thote: “Qe ne momentin qe Meleku Israfil eshte krijuar ai asnjehere nuk i ka mbyllur syte duke pare nga Arshi i Allahut qe ti japi leje …

Një lutje e rëndësishme që duhet ta mësojmë

Një lutje e rëndësishme që duhet ta mësojmëPërcillet se profeti Muhamed alejhi selam një herë tha: “ O Shedad bin Eus kur të shikosh njerëzit të grumbullojnë flori dhe argjend, ti grumbullo si pasurinë tënde këto fjalë: ‘ O Allah, unë të lutem Ty për: Qëndrueshmëri në fe Vendosmëri në udhëzim Të kërkoj Ty shkaqet …

MOS U MËRZIT, ALLAHU ËSHTË ME TY

MOS U MËRZIT, ALLAHU ËSHTË ME TY (1) 1. Ilaçi më i mirë për qetësimin e dhembjeve: “Prandaj, përgëzoji të duruarit”. Bekare 155. 2. Nuk e qetëson zemrën e lodhur asgjë më shumë se dëgjimi i fjalëve të Allahut: “Ti nuk e di se pas kësaj Allahu mund të sjellë ndonjë rrethanë tjetër”. Talak 1. …

Ky është hadith madhështor

Rëndësia e thënies së të vërtetës Profeti alejhi selam ka thënë: “ Askënd nuk duhet ta pengojë autoriteti i të tjerëve për të thënë të vërtetën që di, apo e ka parë apo e ka dëgjuar!”Thotë shejh Albani: Në hadith tregohet për ndalimin e fshehjes së të vërtetës nga frika e njerëzve apo lakmia për …