home Keshilla Islame Njerëzit e zgjedhur të Allahut!

Njerëzit e zgjedhur të Allahut!

Njerëzit e zgjedhur të Allahut!

Kush e mediton Kuranin e vëren se njerëzit e mirë frikësohen më së shumti prej dy gjërave:Frika se veprat e tyre të mira nuk do pranohen; وَالَّذِينَ يُؤْتُونَ مَا آتَوْا وَقُلُوبُهُمْ وَجِلَةٌ أَنَّهُمْ إِلَىٰ رَبِّهِمْ رَاجِعُونَأُولَٰئِكَ يُسَارِعُونَ فِي الْخَيْرَاتِ وَهُمْ لَهَا سَابِقُونَ ” Dhe, ata të cilët japin (sadaka-zeqatë) nga ajo që u është dhënë, pse dinë se do të kthehen te Zoti i tyre, andaj zemrat e tyre i kanë të frikësuara. Të tillët janë duke nxituar drejt të mirave dhe të parët do t’i arrijnë ato.”
(Mu’minun; 60-61).

Frika nga devijimi të zemrave pas udhëzimit;رَبَّنَا لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً ۚ إِنَّكَ أَنْتَ الْوَهَّابُ“Zoti ynë, mos na i lako zemrat tona pasi na i drejtove, na dhuro mëshirën Tënde, pse vetëm Ti je dhuruesi i madh”.
(Ali Imran; 8).Salih el MegamisiSuad ShabaniLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *